Català

 

Conclusions del somni Declaració gitana de Barcelona


El  I Congrés Internacional de Dona Gitana:  les altres dones  respon al somni de treballar  amb totes les dones gitanes del món  en la creació d’un espai de diàleg transformador de les dificultats socials que ens trobem les dones gitanes.   Sovint patim la triple exclusió , per ser dones, per ser gitanes i per no tenir titulacions acadèmiques.  Però també sabem que sí parlem, si ajuntem esforços podem contribuir a la superació d’aquestes desigualtats, ….. i per això ens hem marcat els següents objectius per aquest congrés:

Objectius del congrés

  1. Que sigui un congrés on tinguin veu les dones gitanes de base i que les seves opinions siguin tan valorades com les opinions de les dones acadèmiques o expertes en poble gitano.
  2. Potenciar una imatge del poble gitano i de les dones gitanes positiva donant a conèixer les situacions de discriminació i superació que estan protagonitzant.
  3. Fer una recopilació informativa sobre la problemàtica que afecta a les dones gitanes i al poble gitano en general.
  4. Aprofundir sobre la desigualtat de gènere i promoure la igualtat i el treball conjunt entre homes i dones per la construcció d’una societat mes igualitària.
  5. Enfortir, ampliar i desenvolupar una xarxa de dones gitanes que promoguin la difusió de les pràctiques de superació en les situacions de desigualtat.
  6. Establir contactes amb altres xarxes o grups per multiplicar el treball de sensibilització i coneixement del poble gitano, en general i les dones gitanes en particular i trencar amb l’aïllament en el que es troba.
  7. Trencar el silenci davant les situacions de violència de gènere i promoure una convivència pacífica i enriquidora entre homes i dones.
  8. Realitzar aportacions d’actuacions d’èxit que donin solucions als problemes del poble gitano.